Kit de modelism naval: Caraca La Santa Maria – KMN000005

Descriere

Acest kit de modelism naval este făcut din lemn după modelul vasului de tip caracă de origine spaniolă, supranumit La Santa Maria, odată asamblat are o lungime de 503 de milimetri, o lățime de 264 de milimetri și o înălțime de 498 de milimetri.

Inițial acest vas a aparținut lui Juan de la Cosa sub denumirea de La Gallega, apoi a fost redenumit în La Santa Maria. În jurnalul lui Cristofor Columb, La Santa Maria, a fost trecută ca fiind caravelă precum celelalte vase care au făcut parte din expediția sa, adică Pinta și Nina, deși acestea aveau o lungime de ~15 metri, pe când La Santa Maria avea o lungime de ~30 de metri și corespunde mai mult cu specificațiile unei nave de tip caracă.

„Caraca (în portugheză Nau) este o navă de mari dimensiuni, cu bord înalt, folosită în secolele XII – XVI pentru transportul de încărcături grele.” (Sursă: Wikipedia, articolul Caracă)

„Caravela a fost o navă cu pânze, de mici dimensiuni, rapidă și foarte manevrabila, dezvoltată de portughezi în secolul al XV-lea.” (Sursă: Wikipedia, articolul Caravelă)

Acest produs este destinat adulților cât și copiilor cu vârste mai mari de 14 ani.

 

Documentație

 

 

Găsirea unui cadou perfect pentru persoanele pasionate de decorarea casei cu modele nautice, aeronavale, rutiere și feroviare implică o considerație atentă. Începeți prin înțelegerea intereselor lor specifice în aceste teme. Pentru colegii de muncă, luați în considerare un model elegant de avion pentru birou sau o replică rafinată de navă ca idee de cadou sofisticată. Când alegeți un cadou perfect pentru membrii familiei, selectați modele care se aliniază cu modurile lor preferate de transport sau hobby-urile pentru o idee de cadou personalizată. Pentru copii, optați pentru modele potrivite vârstei lor, precum seturi de trenuri sau replici de autoturisme, asigurându-vă că este o idee de cadou sigură și plăcută. Luați în considerare scala și designul pentru a vă asigura că ideea de cadou aleasă completează decorul lor existent. În cele din urmă, o reflecție atentă asupra intereselor destinatarului, combinată cu o notă de personalizare, face un cadou perfect.

Puteți crea adevărate opere de artă folosind kit-urile de modelism avansat, care sunt meticulos concepute pentru a îți dezvolta creativitatea și îndemânarea, și pot reprezenta cadoul ideal atât pentru familie, prieteni cât și pentru tine însuți. Odată asamblat, obiectul capătă rolul de artă decorativă și poate fi expus ca și dovadă a măiestriei tale sau poate fi o idee de cadou decorativ pentru persoanele care apreciază meșteșugul artei ambientale.

Lemnul este adesea considerat un material neutru în designul interior și în artele decorative datorită nuanțelor sale naturale, care variază de la lemn de fag deschis la nuc închis, care se potrivește fără efort cu diferitele palete de culori și stiluri de design. Modelele din lemn se pot folosi ca și element central sau complementar în decorarea ambientală sau ca simple podoabe ornamentale, și pot reprezenta o idee de cadou pentru admiratorii acestui material.

Modelele ce țin de domeniul naval sunt reproduceri ori imitații ale unor tipuri de nave moderne ori clasice, de mici ori mari dimensiuni, precum bărci, iahturi, vapoare ori alte specimene de ambarcațiuni. Ar fi de menționat că ar putea fi o idee de cadou pentru marinari, ori pasionații de marină, ori pasionații de nave maritime.