Model decorativ naval: Nava memorială cu vele – Dar Pomorza – MDN000026

Descriere

Acest model de navă cu vele, de origine germano-poloneză, a căpătat denumirea de fregata albă, având trei catarge și a fost folosită în scopul de antrenamente în navigația maritimă până în momentul în care a căpătat statutul de navă muzeu. Corpul navei cât și catargele sunt făcute din lemn, iar velele din material textil, mai conține unele elemente de decor din metal și plastic, și are o lungime de 80 cm, lățime de 14 cm și o înălțime de 57 cm.

Nava „Dar Pomorza” a fost construită în 1909 de compania de construcție și inginerie navală „Blohm & Voss”, și în 1910 a dobândit denumirea de „Prinzess Eitel Friedrich” și rolul de navă pentru antrenamente în navigația maritimă. După primul război mondial, în 1920, nava a devenit proprietatea Marii Britanii în urma unei plăți în compensație pentru daune de război. În 1929, nava a fost achiziționată de comunitatea poloneză din Pomerania pentru a fi folosită de academia navală poloneză sub denumirea finală de „Dar Pomorza”, iar după o lungă istorie ajunge să devină navă de muzeu în anul 1983 într-un oraș din nordul Polonie, cunoscut sub numele de Gdynia. [Sursă: Wikipedia, Dar Pomorza]

Găsirea unui cadou perfect pentru persoanele pasionate de decorarea casei cu modele nautice, aeronavale, rutiere și feroviare implică o considerație atentă. Începeți prin înțelegerea intereselor lor specifice în aceste teme. Pentru colegii de muncă, luați în considerare un model elegant de avion pentru birou sau o replică rafinată de navă ca idee de cadou sofisticată. Când alegeți un cadou perfect pentru membrii familiei, selectați modele care se aliniază cu modurile lor preferate de transport sau hobby-urile pentru o idee de cadou personalizată. Pentru copii, optați pentru modele potrivite vârstei lor, precum seturi de trenuri sau replici de autoturisme, asigurându-vă că este o idee de cadou sigură și plăcută. Luați în considerare scala și designul pentru a vă asigura că ideea de cadou aleasă completează decorul lor existent. În cele din urmă, o reflecție atentă asupra intereselor destinatarului, combinată cu o notă de personalizare, face un cadou perfect.

Lemnul este adesea considerat un material neutru în designul interior și în artele decorative datorită nuanțelor sale naturale, care variază de la lemn de fag deschis la nuc închis, care se potrivește fără efort cu diferitele palete de culori și stiluri de design. Modelele din lemn se pot folosi ca și element central sau complementar în decorarea ambientală sau ca simple podoabe ornamentale, și pot reprezenta o idee de cadou pentru admiratorii acestui material.

Modelele semifabricate sunt parțial construite și de obicei mai necesită numai o simplă asamblare, apoi pot fi expuse în scopuri ornamentale ori pot fi o idee de cadou pentru o persoană dragă.

Modelele ce țin de domeniul naval sunt reproduceri ori imitații ale unor tipuri de nave moderne ori clasice, de mici ori mari dimensiuni, precum bărci, iahturi, vapoare ori alte specimene de ambarcațiuni. Ar fi de menționat că ar putea fi o idee de cadou pentru marinari, ori pasionații de marină, ori pasionații de nave maritime.