Model decorativ naval: Iaht cu vele – MDN000017

Descriere

Acest model de iaht cu vele are corpul făcut din lemn lăcuit cu un aspect lucios și velele din material textil, și are o lungime de 44 cm, lățime de 24 cm și o înălțime de 6 cm.

„Denumirea de iaht se dă navelor care au o anumită lungime (de obicei între 10 – 15 m), ambarcațiunile sub 7 m fiind numite bărci.” (Sursă: Wikipedia, articolul Iaht)

Velă (din latină velum), denumită și pânză, este mijlocul de propulsie al unui velier sau al unei ambarcațiuni, constituit din mai multe fâșii de pânză rezistentă, numite ferțe, cusute între ele și formând o suprafață asupra căreia acționează vântul, ca forță propulsivă. ” (Sursă: Wikipedia, articolul Velă)

 

Găsirea unui cadou perfect pentru persoanele pasionate de decorarea casei cu modele nautice, aeronavale, rutiere și feroviare implică o considerație atentă. Începeți prin înțelegerea intereselor lor specifice în aceste teme. Pentru colegii de muncă, luați în considerare un model elegant de avion pentru birou sau o replică rafinată de navă ca idee de cadou sofisticată. Când alegeți un cadou perfect pentru membrii familiei, selectați modele care se aliniază cu modurile lor preferate de transport sau hobby-urile pentru o idee de cadou personalizată. Pentru copii, optați pentru modele potrivite vârstei lor, precum seturi de trenuri sau replici de autoturisme, asigurându-vă că este o idee de cadou sigură și plăcută. Luați în considerare scala și designul pentru a vă asigura că ideea de cadou aleasă completează decorul lor existent. În cele din urmă, o reflecție atentă asupra intereselor destinatarului, combinată cu o notă de personalizare, face un cadou perfect.

Lemnul este adesea considerat un material neutru în designul interior și în artele decorative datorită nuanțelor sale naturale, care variază de la lemn de fag deschis la nuc închis, care se potrivește fără efort cu diferitele palete de culori și stiluri de design. Modelele din lemn se pot folosi ca și element central sau complementar în decorarea ambientală sau ca simple podoabe ornamentale, și pot reprezenta o idee de cadou pentru admiratorii acestui material.

Modelele semifabricate sunt parțial construite și de obicei mai necesită numai o simplă asamblare, apoi pot fi expuse în scopuri ornamentale ori pot fi o idee de cadou pentru o persoană dragă.

Modelele ce țin de domeniul naval sunt reproduceri ori imitații ale unor tipuri de nave moderne ori clasice, de mici ori mari dimensiuni, precum bărci, iahturi, vapoare ori alte specimene de ambarcațiuni. Ar fi de menționat că ar putea fi o idee de cadou pentru marinari, ori pasionații de marină, ori pasionații de nave maritime.